Υλικά
Για τη βάση:
330 γρ. αλεύρι
125 γρ.ζάχαρη
130 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για τη γέμιση:
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. ζάχαρη
2 φακ. άνθος αραβοσίτου
125 ml γάλα
1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
2 αυγά
Εκτέλεση
Με τα υλικά της βάσης φτιάχνουμε τη ζύμη για τον πάτο.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια διαιρούμενη φορμα 28 εκ. βουτυρωμένη καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέχρι πάνω.
Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου.