Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη (όχι πολύ μεγάλο!)
2 κρόκους αυγών
1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
1 ποτήρι νερό
3-10 γεμάτες κ.σ. ρυζάλευρο
1 κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας
1 κ.γ. εσάνς αμυγδάλου
τριμμένο φυστίκι και ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα σε μια κατσαρόλα (όχι να βράσει πολύ), μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με το νερό, το ρυζάλευρο και τους κρόκους καλά καλά.
Ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στο ζεστό γάλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς ζωηρά μέχρι να πήξει (προσοχή, ρυζάλευρο από ρυζάλευρο διαφέρει, γι’ αυτό 3-10 κουταλιές.
Μια μάρκα ρυζάλευρου χρειαζόταν μόνο 3 κουταλιές για να πήξει, ενώ μια άλλη 10.
Ξεκινάμε με 3 και αν βλέπουμε ότι η κρέμα δεν πήζει, προσθέτουμε λίγο γάλα κι άλλο ρυζάλευρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
Βέβαια, η κρέμα αυτή δεν γίνεται υπερβολικά πηχτή.
Αφού πήξει ελαφρά η κρέμα, αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε την εσάνς αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζουμε σε μπολάκια ή σε πιάτα βαθιά, ή σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Όταν είναι να το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και φιστίκι (ή ένα απ’ τα δύο).