Υλικά
Για τους μπαμπάδες
250 ml γάλα
130ml κρέμα γάλακτος
12 γρ. αλάτι
60 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μαγιά νωπή
400 γρ. αυγά
810 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
240 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
1/2 κιλό ζάχαρη
200 ml ρούμι (ιδανικά παλαιωμένο)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι: Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, και όταν λιώσει η ζάχαρη το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν κρυώσει το σιρόπι μας προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
Προχωράμε με τους μπαμπάδες: Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.
Αφαιρούμε τη ζύμη μας από το μίξερ και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και το σκεπάζουμε να φουσκώσει. Όταν το μίγμα διπλασιαστεί γεμίζουμε τα φορμάκια. Ψήσιμο στους 180°C με αέρα, για περίπου 30’.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 140°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’.
Ρίχνουμε κρύο το σιρόπι σε ζεστούς μπαμπάδες ή ζεστό σιρόπι σε κρύους μπαμπάδες. Γαρνίρουμε με σαντιγί.