Υλικά
350 ml φρέσκο γάλα
350 ml κρέμα γάλακτος
130 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. κρόκους αυγών (περίπου 10 αυγά)
1 στικ βανίλιας Μαδαγασκάρης
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 120°C.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια σε χαμηλή φωτιά έως ότου λιώσει η ζάχαρη τελείως και πάρει μια ελαφριά βράση.
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Σουρώνουμε το μείγμα μας για να είμαστε σίγουρη ότι δεν έχει κατάλοιπα από τα αυγά και την βανίλια και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά να φύγει ο αφρός που έχει δημιουργηθεί.
Τοποθετούμε τα μπολάκια μας σε ένα πυρέξ ή βαθύ ταψάκι και τα γεμίζουμε πολύ προσεκτικά χωρίς να δημιουργούμε αφρό από πάνω για να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
Βάζουμε το σκεύος μας στον φούρνο και το γεμίζουμε πολύ προσεκτικά με βραστό νερό να καλύψουμε τα μπολάκια μέχρι την μέση. Ψήνουμε για μια ώρα και δέκα λεπτά.
Αφήνουμε τις κρέμες μας να κρυώσουν για μια ώρα και τις βάζουμε στο ψυγείο να δέσουν (ιδανικά τις αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ).
Πέντε λεπτά πριν σερβίρουμε τις βγάζουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις καίμε προσεκτικά από απόσταση για να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να πάρει χρώμα.
Πασπαλίζουμε για δεύτερη φορά με ζάχαρη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά αυτήν την φορά τις καίμε έως ότου ροδίσουν.