Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1/4 φλιτζ. λάδι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
1/2 κ.γ. μαχλέπι κοπανισμένο
Για τη γέμιση:
1 1/2 φλιτζ. ταχίνι
5 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι:
1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 καρφάκια γαρύφαλλο
λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Βάζουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια λεία ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 3 λεπτά και βάζουμε στο τέλος το ανθόνερο. Αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, ζυμώνουμε καλά και μοιράζουμε στα δύο. Ανοίγουμε με πλάστη και φτιάχνουμε ένα φύλλο ορθογώνιο.
Απλώνουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε 4 κομμάτια και πατάμε την κάθε μία με τον πλάστη μας.
Κάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.