Υλικά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
2 ποτήρια χλιαρό νερό
600 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το ταχίνι και το ζεστό νερό και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και τέλος την καρυδόψιχα και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις αλευρώσουμε λίγο για να μην πάνε στον πάτο.
Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε τη φόρμα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία θέση με αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.