Υλικά
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κούπα σταφίδα μαύρη (κορινθιακή)
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη και λίγη για πασπάλισμα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή 1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
1/2 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
1 αυγό
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σπορέλαιο (ή λιωμένο βούτυρο)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια ψησίματος.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, της σταφίδες κ.ο.κ.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, το αυγό, το λάδι, το γάλα κ.ο.κ. και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά. Τα αφήνουμε στις θήκες να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε.
Τρώγονται σκέτα, αλλά γίνονται σχετικά άγλυκα και συνδυάζονται ιδανικά με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού, μέλι ή ότι άλλο θέλουμε.