Υλικά
2 1/2 κιλά αλεύρι χωριάτικο
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά αλάτι
ζάχαρη
ελαιόλαδο
κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στο αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει σαν τρίμμα.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.
Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε λεπτό στρογγυλό φύλλο.
Το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη και κανέλα.
Παίρνουμε τη μια άκρη του φύλλου και το γυρνάμε προς τα μέσα, περίπου στο 1/3 του φύλλου.
Κάνουμε ακριβώς το ίδιο από την απέναντι πλευρά, σταυρώνοντας τις δυο άκρες.
Στη συνέχεια παίρνουμε την άλλη άκρη και την κλείνουμε στη μέση.
Στο τέλος κάνουμε το ίδιο και με την τελευταία άκρη και κλείνουμε σαν φάκελο.
Το ανοίγουμε πάλι λιγάκι για να γίνουν ένα τα φύλλα.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, γυρνώντας το πολλές φορές για να ψηθούν καλά όλα τα φύλλα και να καραμελώσει η ζάχαρη.