Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Απλώνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, βάζουμε άλλο ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και αυτό.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Πασπαλίζουμε το φύλλο που βουτυρώσαμε με το μείγμα και το τυλίγουμε ρολό.
Το βάζουμε στο ταψί όπως είναι ρολό να γίνει σαν σαλιγκάρι, αρχίζοντας από το κέντρο του ταψιού.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσουμε όλο το ταψί. Όταν θα γεμίσει το ταψί τα αλείφουμε με ένα πινέλο, βούτυρο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Αφήνουμε το κλωστάρι να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι όταν είναι ζεστό αλλά όχι καυτό.