Υλικά
600 γρ. κανταίφι
300 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι:
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Για την επικάλυψη:
σαντιγί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο
Εκτέλεση
Ξύνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και το ψήνουμε αργά να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ.