Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
1 κεσεδάκι φρυγανιά τρμμένη
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
200-250 γρ. καρύδια τριμμένα
2 αυγά
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλάκια μπέκιν
2 κουταλάκια σόδα φαγητού
1 βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1/2 λεμόνι (το χυμό του λεμονιού)
Για την επικάλυψη:
1 1/2 κουβερτούρα
1 κρέμα γάλακτος (250 ml)
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα).
Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου μίξερ.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αυτό το ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφού πρώτα προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος.
Μόλις λιώσει περιχύνουμε με τη σοκολάτα την καρυδόπιτα.