Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 πακετάκι βιτάμ
2 ή 3 αυγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
μια πορτοκαλόφλουδα (όχι από ολόκληρο το πορτοκάλι)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το βιτάμ.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αφήνουμε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει κρούστα, χτυπάμε και προσθέτουμε τα αυγά.
Την αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει αρκετά.
Τη βγάζουμε και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό (ή αντίστροφα).
Την κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια, αφού παγώσει και σερβίρουμε.