Υλικά
2 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. γεμάτες μπέικιν πάουντερ ανακατεμένες σε λίγο χυμό πορτοκάλι
1 φλ. γάλα
2 φλ. γιαούρτι
1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
Για το σιρόπι:
4 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
φλούδα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
2 ξυλαράκια κανέλας
μπόλικο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα και το ράντισμα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι 30 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
Ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο 1o ράφι, προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι χωρίς να ανακατέψουμε, με μισοσκεπασμένο καπάκι.
Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις αφρίσει.
Μόλις γίνει το γλυκό, το αλείφουμε με πινέλο με μπόλικο βούτυρο.
Σιροπιάζουμε όταν κρυώσει λίγο.
Το σιρόπι πρέπει να το τραβήξει όλο.