Υλικά
5 αυγά
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια
Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
12 κ.γ. άνθος αραβοσίτου (βανίλια)
10 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) με το μπέικιν, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα καρύδια με την κανέλα.
Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφού κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
Όταν τραβήξει όλο το σιρόπι και κρυώσει το γλυκό το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Για την κρέμα: Βάζουμε στη φωτιά το γάλα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο και τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους.
Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε το γλυκό με την κρέμα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με καρύδι και λίγο κανέλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.