Follow us

Κιουνεφέ με Ανθότυρο

Η συνταγή για κιουνεφέ με ανθότυρο.

ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

500 γρ.φύλλο κανταΐφι

150 γρ. φρέσκο και καλό βούτυρο

400 γρ. ανθότυρο

1 βανίλια

1 κούπα κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:

2 κούπες νερό

2 1/2 κούπες ζάχαρη

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι, προσπαθώντας να το ξύσουμε, για να γίνει πιο αφράτο.

Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε όλη την επιφάνεια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το κανταΐφι για 10 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλείφουμε στο κανταΐφι.

Έπειτα το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και κάνουμε το ίδιο με το βούτυρο.

Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο.

Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε καυτό.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.