Υλικά
500 γρ.φύλλο κανταΐφι
150 γρ. φρέσκο και καλό βούτυρο
400 γρ. ανθότυρο
1 βανίλια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι, προσπαθώντας να το ξύσουμε, για να γίνει πιο αφράτο.
Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε όλη την επιφάνεια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το κανταΐφι για 10 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλείφουμε στο κανταΐφι.
Έπειτα το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και κάνουμε το ίδιο με το βούτυρο.
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο.
Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε καυτό.