Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα
1/2 φλιτζάνι αράπικο φιστίκι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. κανέλα
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
250 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά και το λάδι.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας.
Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και απλώνουμε κατά μήκος λίγη γέμιση.
Βουτυρώνουμε ένα άλλο φύλλο, το στρώνουμε πάνω στο πρώτο και τυλίγουμε σε ρολό.
Βάζουμε το ρολό στο ταψί και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα μας τα τοποθετούμε στο ταψί και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Σε καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
Είναι έτοιμο-προσαρμόστε το χρόνο αναλόγως του φούρνου σας).
Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας τα υλικά 5-7 λεπτά και σιροπιάζουμε (ζεστό σιρόπι-κρύο γλυκό).