Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
3/4 του πακέτου φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ. περίπου καρύδια ή αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το κανταΐφι ώστε να μπορούμε να παίρνουμε μικρές τουφίτσες και το σκεπάζουμε με πετσέτα να μην ξεραθεί.
Παίρνουμε μία λωρίδα από το κανταΐφι και την τυλίγουμε στον αντίχειρα μας, ώστε να φτιαχτεί μια φωλίτσα, τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τη γεμίζουμε με 2 ή 3 καρύδια και συνεχίζουμε τη διαδικασία βάζοντας τις μπουκίτσες τη μία δίπλα στην άλλη ώσπου να τελειώσει το κανταΐφι.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τις μπουκίτσες. Αν περισσέψει βούτυρο το περιχύνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε τα κανταϊφάκια στους 180 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν αρκετά.
Όσο ψήνονται οι μπουκίτσες ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Όταν βγάλουμε τα κανταϊφάκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να το τραβήξουν.