Υλικά
150 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
300 γρ. γλυκά του κουταλιού (περγαμόντο, πορτοκάλι)
250 γρ. και λιγότερο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ξύσμα ενός λεμονιού
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα.
Στραγγίζουμε τα γλυκά του κουταλιού, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα του κέικ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί (24x8 εκ.) βάζουμε τη ζύμη στο ταψί, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.