Υλικά
1 πακέτο βούτυρο αγελάδος, 250 γρ.
2 +1/2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 βανίλια
1/2 κ.γ. μαχλέπι σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα αυγά ένα ένα, το γιαούρτι, και τέλος το αλεύρι και τα αρωματικά.
Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη (ακόμα κι αν είναι αντικολλητική) σε φούρνο προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου, 50 λεπτά.
Αν χρησιμοποιήσουμε τις μακρόστενες φόρμες ο χρόνος μειώνεται στα 35-40 λεπτά.