Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα έτοιμη
1/2 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ζύμη τριφτή
300 γρ. αλεύρι
240 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1-2 βανίλιες
Εκτέλεση
Παίρνουμε 1 φύλλο σφολιάτα.
Απλώνουμε με το χαρτί της επάνω σε ταψί.
Επάνω αλείφουμε το 1/2 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Μετά κάνουμε με τα υλικά τη ζύμη.
Βάζουμε τα υλικά όλα μαζί και με τα δάχτυλα τα τρίβουμε. Τη ρίχνουμε πάνω στη μαρμελάδα.
Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στην αντίσταση για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια και να έχει πάρει λίγο χρώμα και η σφολιάτα.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.