Υλικά
Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. αλεσμένα καρύδια
150 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
220 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκο
300 γρ. κρύο βούτυρο ,
1/2 κ.γ. αλεσμένα γαρίφαλα
1 κ.γ. κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση:
125 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
125 γρ. βατόμουρα ή άλλη κόκκινη μαρμελάδα
Για το άλειμμα:
1 κρόκο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ
Για το στόλισμα:
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ ή ολόκληρα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με κρύα χέρια όλα τα υλικά για τη ζύμης, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε μια 26αρα φόρμα, βάζουμε μια λαδόκολλα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και την απλώνουμε στη φόρμα και τα πλάγια, σχεδόν 5 πόντους.
Βάζουμε τις μαρμελάδες, αλλά στις άκρες αφήνουμε σχεδόν 1 πόντο ελεύθερο.
Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε ένα κορδόνι και το βάζουμε πρώτα γύρω- γύρω και μετά σαν πλέγμα επάνω στην μαρμελάδα.
Ανακατεύουμε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος.
Αλείφουμε το πλέγμα και τις άκρες, ρίχνουμε τα αμύγδαλα ή τα βάζουμε σαν καρφάκια εδώ και εκεί, να κάνουν κάποιο σχέδιο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά.
Μετά όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).