Follow us

Δίπλες με Πορτοκάλι

Η συνταγή για δίπλες με πορτοκάλι.

ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

4 αυγά

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

αλάτι

αλεύρι όσο πάρει

2 κιλά αραβοσιτέλαιο και

1 κιλό ελαιόλαδο για τη φριτέζα

Για το μέλωμα:

3 φλιτζάνια μέλι

1 1/2 νερό

μέλι αδιάλυτο

κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιών 2 κουταλιές λάδι λίγο αλάτι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.

Ανοίγουμε φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό κόβουμε με τη ροδέλα λουρίδες και αφού ζεστάνουμε καλά το λάδι στη φριτέζα τις ρίχνουμε μέσα να ψηθούν.

Όταν ροδίσουν τις στραγγίζουμε.

Φτιάχνουμε το σιρόπι με τα 3 φλιτζάνια μέλι και το 1 1/2 νερό και τις σιροπιάζουμε.

Τις τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε κατευθείαν μέλι αγνό και κανέλα.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.