Υλικά
4 αυγά
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
αλάτι
αλεύρι όσο πάρει
2 κιλά αραβοσιτέλαιο και
1 κιλό ελαιόλαδο για τη φριτέζα
Για το μέλωμα:
3 φλιτζάνια μέλι
1 1/2 νερό
μέλι αδιάλυτο
κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιών 2 κουταλιές λάδι λίγο αλάτι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη.
Ανοίγουμε φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό κόβουμε με τη ροδέλα λουρίδες και αφού ζεστάνουμε καλά το λάδι στη φριτέζα τις ρίχνουμε μέσα να ψηθούν.
Όταν ροδίσουν τις στραγγίζουμε.
Φτιάχνουμε το σιρόπι με τα 3 φλιτζάνια μέλι και το 1 1/2 νερό και τις σιροπιάζουμε.
Τις τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε κατευθείαν μέλι αγνό και κανέλα.