Follow us

Ξεροτήγανα της Γιαγιάς

Η συνταγή για ξεροτήγανα της γιαγιάς.

ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά

3 ποτήρια (του νερού) ζάχαρη

3 ποτήρια (του νερού) γιαούρτι

1 κ.γ. μπεικιν παουντερ

4 αυγά

1 κ.γ σόδα

1 φλ. λάδι

αλεύρι όσο πάρει

ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)

λίγη βανίλια (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι.

Προσθέτουμε και το μπέικιν παουντερ και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.

Βάζουμε τα αυγά, τη σόδα και το λάδι (το ξύσμα και τη βανίλια).

Τα χτυπάμε βάζουμε αλεύρι, μέχρι να γίνουν μια ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.

Ανοίγουμε φύλλο, όχι πολύ χοντρό, και κόβουμε ρόμβους. Στη μέση του ρόμβου κάνουμε μια τρυπούλα.

Παίρνουμε την μία άκρη του ρόμβου και την περνάμε μέσα από την τρυπούλα.

Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.