Υλικά
1/2 κιλό βούτυρο αγνό
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. του καφέ ούζο ή μαστίχα
3 βανίλιες
1 αυγό φρέσκο
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 ποτήρι του νερού καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μισή ώρα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε ακόμα 10 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τη μπέικιν μαζί με το αλεύρι.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε από τη ζύμη κουραμπιέδες -σε ό,τι σχήμα θέλουμε- και τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 λεπτά σε 200 βαθμούς και πάνω σε σχάρα.
Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο, ζεστούς, τους τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.