Υλικά
1 πιατάκι τσαγιού κοφτό ζάχαρη
2 φλιτζ. του τσαγιού λάδι
1/2 ποτήρι του τσαγιού ούζο
1 πιατάκι του τσαγιού καρύδι κομμένο
1/3 κουταλιού του γλυκού σόδα
1/2 λεμόνι
λίγο ξύσμα λεμονιού
1 κιλό περίπου αλεύρι
άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
Εκτέλεση
Δουλεύουμε καλά σε λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη, ρίχνοντας και τα άλλα υλικά, δουλεύοντας τα και τελευταίο το αλεύρι, λίγο λίγο όσο πάρει, ώστε η ζύμη μας να είναι λίγο σφικτή και να σκάζει όταν την πλάθουμε.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο μέγεθος, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα, όχι πολύ κοντά για να μην κολλήσουν.
Aφήνουμε να ψηθούν καλά περίπου 35' και τους ραντίζουμε με λίγο ούζο.
Aπλώνουμε σε ένα τραπέζι λαδόχαρτο, το πασπαλίζουμε με άχνη και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες και με συρμάτινο σουρωτήρι τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους αφήνουμε έτσι ώσπου να κρυώσουν εντελώς.
Παίρνουμε την πιατέλα, την πασπαλίζουμε με άχνη, αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε πάλι με άχνη.