Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
4 κουταλιές γάλα
1/2 κιλό κάστανα
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα ζαχαρούχο
50 γραμμ. σοκολάτα λιωμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
λίγη βανίλια
μερικά αμύγδαλα και καρύδια
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε τα πρώτα 3 υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου με το γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα βαθουλό ταψάκι.
Βάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί 1 ώρα περίπου. Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα βράζουμε.
Τα καθαρίζουμε και πριν κρυώσουν τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
Προσθέτουμε στον πουρέ το γλυκό γάλα, τη σοκολάτα, το βούτυρο χτυπημένο και τη βανίλια.
Κόβουμε το κέικ σε 3 δίσκους.
Απλώνουμε ανάμεσα και στην επιφάνεια την κρέμα από κάστανα.
Γαρνίρουμε την επιφάνεια του γλυκίσματος με την υπόλοιπη κρέμα χρησιμοποιώντας κορνέ.