Follow us

Εκμέκ Κανταΐφι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο εκμέκ κανταΐφι.

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

Υλικά

1 και 1/2 πακέτα κανταΐφι

2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα

1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη

1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1 και 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο

250 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση:

3 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:

6 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζ. τσαγιού νερό

2 βανίλιες (άρωμα)

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά σας βουτυρωμένα σε τρία μέρη.

Το ένα μέρος το απλώνουμε σε ταψάκι ανάλογο, ώστε να γίνει ένας πάτος.

Σε μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα.

Πασπαλίζουμε με το μισό απ’ αυτό το μείγμα τον πάτο με το καταΐφι που έχουμε στρώσει στο ταψάκι. Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο μέρος του κανταϊφιού.

Πασπαλίζουμε πάλι παντού με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιών-φρυγανιάς-κανέλας.

Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση κανταϊφιού.

Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά περίπου -ελέγχουμε μήπως "αρπάξει", στους 150 βαθμούς.

Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις βγει καυτό το κανταΐφι, το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.

Τη βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Απλώνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο καταΐφι.

Για διακόσμηση, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε σε κορνέ κάνοντας σχέδια πάνω απ’ την ήδη απλωμένη κρέμα και από πάνω πασπαλίζουμε το φιστίκι Αιγίνης.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.