Υλικά
1 και 1/2 πακέτα κανταΐφι
2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα
1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 και 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση:
3 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι:
6 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 βανίλιες (άρωμα)
Εκτέλεση
Χωρίζουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά σας βουτυρωμένα σε τρία μέρη.
Το ένα μέρος το απλώνουμε σε ταψάκι ανάλογο, ώστε να γίνει ένας πάτος.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, την κανέλα.
Πασπαλίζουμε με το μισό απ’ αυτό το μείγμα τον πάτο με το καταΐφι που έχουμε στρώσει στο ταψάκι. Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο μέρος του κανταϊφιού.
Πασπαλίζουμε πάλι παντού με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιών-φρυγανιάς-κανέλας.
Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση κανταϊφιού.
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά περίπου -ελέγχουμε μήπως "αρπάξει", στους 150 βαθμούς.
Όσο ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγει καυτό το κανταΐφι, το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.
Τη βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Απλώνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο καταΐφι.
Για διακόσμηση, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε σε κορνέ κάνοντας σχέδια πάνω απ’ την ήδη απλωμένη κρέμα και από πάνω πασπαλίζουμε το φιστίκι Αιγίνης.