Υλικά
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
6 αυγά
3 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 γιαούρτι
1 φαρίνα
2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 κούπα ινδική καρύδα
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια μαζί
λίγο γαρίφαλο
λίγη κανέλα
5 γλυκά ξερά δαμάσκηνα
5 ξερά βερίκοκα
5 σύκα ξερά, όλα αυτά ψιλοκομμένα
1 χούφτα ξανθές σταφίδες
1 χούφτα μαύρες σταφίδες
ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα, το γιαούρτι, το κονιάκ, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι και την καρύδα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα ψιλοκομμένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 35 νούμερο.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε να στρώσει παντού το ίδιο.
Βάζουμε το νόμισμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 περίπου λεπτά.
Βυθίζουμε ένα ξυλάκι η μαχαίρι και αν βγει στεγνό η βασιλόπιτα μας ψήθηκε.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.