Υλικά
2 κούπες ελαιόλαδο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό (2 πορτοκάλια και λίγο κονιάκ για άρωμα)
ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή & αφράτη)
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κουτ. σόδα
1/2 κουτ. αλάτι
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες μέλι
2 κούπες νερό
κανέλα ξύλο
καρύδι τριμμένο για από πάνω
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ εκτός από το καρύδι (εκτός και αν θέλει κάποιος να βάλει και μέσα).
Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε έως ότου δούμε ότι πλέον θέλει να ξεκινήσουμε ζύμωμα.
Έπειτα τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου) ή πάνω-κάτω ή στον αέρα.