Follow us

Γεμιστά Μελομακάρονα με Σουσάμι και Αμύγδαλα

Η συνταγή για μελομακάρονα γεμιστά με σουσάμι και αμύγδαλα.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:
• 1/2 κιλό λάδι πολύ καλό

1 κιλό αλεύρι

2 νεροπότηρα ζάχαρη

1 νεροπότηρο αλισίβα

4 πορτοκάλια (το ξύσμα και το χυμό)

1 κουταλάκι σόδα

1/2 ποτήρι κονιάκ

1/2 κιλό σιμιγδάλι

1 κιλό αλεύρι

Για τη γέμιση:


αμύγδαλα καθαρισμένα

καρύδια

σουσάμι

κανέλα

γαρίφαλα σε σκόνη

λίγη ζάχαρη

Για το σιρόπι:


2 νεροπότηρα μέλι

2 νεροπότηρα ζάχαρη

3 νεροπότηρα νερό

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος το λάδι και την αλισίβα και τα χτυπάμε για μισή ώρα περίπου.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για 15 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών, τη σόδα, το ξύσμα και το κονιάκ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για άλλα 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και μετά το αλεύρι λίγο-λίγο συνεχίζοντας να δουλεύουμε τα υλικά μας, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.

Για το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας.

Ψήνουμε τα αμύγδαλα και το σουσάμι και καθαρίζουμε τα καρύδια.

Χτυπάμε τα υλικά μας λίγα-λίγα στο γουδί και προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρίφαλα, την ζάχαρη και λίγο νερό ώστε να δέσει το μείγμα μας.

Παίρνουμε λίγο από το μείγμα των ξηρών καρπών, το τυλίγουμε σε ένα κομματάκι από την ζύμη μας, πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Όταν τελειώσει όλη η ζύμη μας ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα μας και πάρουν ωραίο χρώμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το σιρόπι μας ζεστό στο ταψί και αφήνουμε τα μελομακάρονα να ρουφήξουν το σιρόπι.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.