Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
70 γρ. μαγιά
1 ποτήρι γάλα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
λίγη βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαγιά με 2-3 κουταλιές χλιαρό γάλα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Σε μία λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγιά, το βούτυρο και το αλεύρι λίγο-λίγο ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι η ζύμη μας να γίνει μέτρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει (τουλάχιστον 2 ώρες).
Μόλις φουσκώσει προσθέτουμε τα καρύδια, πλάθουμε τα τσουρέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Όταν είναι έτοιμα χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με λίγη ζάχαρη και με ένα πινέλο αλείφουμε τα τσουρέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.