Υλικά
250 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
130 γρ. ζάχαρη
130 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
2 αυγά
130 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια αλεσμένα
Για τη γέμιση:
350 γρ. σιρόπι πορτοκαλιού
100 γρ. βούτυρο
130 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή αν θέλουμε με καρύδια ή αμύγδαλα, μισό μισό
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και το απλώνουμε σε μία φόρμα 26άρα ντυμένη τον πάτο της με λαδόκολλα. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια.
Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το σιρόπι πορτοκαλιού και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι-τηγάνι, ανακατεύουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη φρυγανιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τη γέμιση επάνω στη ζύμη βάζουμε και τα κορδονάκια επάνω σαν πλέγμα.
Αλείφουμε τη ζύμη με τον κρόκο αυγού.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.