Υλικά
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6 φύλλα)
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοτριμμένα
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλο σκόνη
Για το σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1/4 φλυτζανιού μέλι
1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
2 καρφιά γαρύφαλο
Εκτέλεση
Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο μας.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
Στρώνουμε ένα-ένα φύλλο στο πάγκο της κουζίνας. Το αλείφουμε με βούτυρο.
Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα μας. Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα σε τρείς ίσες λουρίδες.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση πάνω στην άκρη της κάθε λουρίδας.
Τυλίγουμε τη λωρίδα τριγωνικά, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε τριγωνάκι με τη γέμιση κλεισμένη μέσα.
Βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο (που καλύτερα να είναι μικρό για να μπούν στριμωχτά).
Αφού επαναλάβουμε με όλες τις λουρίδες το ίδιο, βουτυρώνουμε με πινέλο τα τριγωνάκια αυτά από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ως να χρυσοροδίσου.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του.
Αφαιρούμε τα καρφάκια γαρύφαλου και περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.