Υλικά
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
1/4 κιλού βούτυρο αγελάδος
400 γρ. ανθότυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
250 γρ. τυρί κρέμα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι μαστίχα
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη μαστίχα κοπανισμένη και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τον ανθότυρο, το κορν φλάουρ και το τυρί κρέμα και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει μέτρια σφιχτό.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς.
Ξαίνουμε προσεχτικά το φύλλο κανταΐφι και το χωρίζουμε σε ίσα μέρη.
Το σκεπάζουμε με μια καθαρή νωτισμένη πετσέτα κουζίνας ώστε να μη ξεραθεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Παίρνουμε μία-μία τις μερίδες από το φύλλο κανταΐφι στην παλάμη μας, βάζουμε μίγμα και το τυλίγουμε γύρω-γύρω ώστε να γίνει μπάλα.
Το τοποθετούμε στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Σκεπάζουμε το ταψί με την πετσέτα μας και σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώνουμε το βούτυρο καλά πάνω και γύρω-γύρω απ’ τις μπάλες μας.
Ψήνουμε τις γλυκές Χριστουγεννιάτικες μπάλες μας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 με 7 λεπτά.
Μόλις βγουν απ’ το φούρνο τις περιχύνουμε με το σιρόπι.