Υλικά
1 πακέτο φαρίνα, κατά προτίμηση την πορτοκαλί που έχει άρωμα πορτοκάλι (500 γρ.)
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1,5 φάκελο μαγιά ξερή
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαχλέπι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε προζύμι με το χλιαρό γάλα, την μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το αφήνουμε όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σκεπασμένο και σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στο προζύμι και στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και διπλώνουμε καλά να το πάρει όλο η ζύμη και να γίνει μαλακή και γυαλιστερή.
Αφήνουμε καλά σκεπασμένο πρώτα με μεμβράνη και μετά με πετσετούλα και καμιά κουβέρτα για να σιγουρευτούμε ότι θα μείνει ζεστό και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες τουλάχιστον.
Πλέκουμε τσουρέκια και αφήνουμε ξανά 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ, ή ζάχαρη κρυσταλλική ή σουσαμάκι.
Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο για 25 λεπτά περίπου.