Υλικά
500 γρ. αλεύρι
30 γρ. μαγιά φρέσκια
1/8-1/4 του λίτρου γάλα
75 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από μισό λεμόνι
Για τη γέμιση:
200 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα καλά
100 γρ. ζάχαρη
1 ασπράδι
5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο.
Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα χλιαρό.
Κάνουμε ένα χυλό και αφήνουμε λίγο να ανέβει.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό και το ξύσμα.
Φτιάχνουμε μία ζύμη και όταν είναι έτοιμη, να μην κολλάει δηλαδή, την αφήνουμε μισή ώρα να ανέβει.
Το ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο στο μέγεθος περίπου ενός φύλλου σφολιάτας.
Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά και την απλώνουμε στο ζυμάρι.
Το κάνουμε ρολό και μετά ενώνουμε τις άκρες και φτιάχνουμε ένα στεφάνι. Το κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε φέτες αλλά αφήνουμε λίγο άκοφτο προς το κέντρο.
Το ξανά αφήνουμε να ανέβει μισή ώρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.