Υλικά
2 κιλά καρύδια ψίχα
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 κουταλιά γαρίφαλα κοπανισμένα
1 κουταλιά κανέλα κοπανισμένη
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
1 κιλό φύλλο
1 κιλό ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:
3/4 κιλού ζάχαρη
1/2 κιλό νερό
Εκτέλεση
Eτοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας την καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη, τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα, τη βανίλια και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι.
Kόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομματάκια, βάζουμε στο καθένα από μια κουταλίτσα γέμιση και σμίγουμε τις άκρες τους και τις κολλάμε με λίγο νερό καλά και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Tα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20’.
Όταν τα βγάλουμε τα βουτάμε προσεκτικά στο σιρόπι που έχουμε έτοιμο τα αφήνουμε μόνο 2’ και τα βγάζουμε στην πιατέλα.
Tα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.