Follow us

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

ΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

Υλικά

2 κιλά καρύδια ψίχα

2 ποτήρια νερού ζάχαρη

1 κουταλιά γαρίφαλα κοπανισμένα

1 κουταλιά κανέλα κοπανισμένη

2 βανίλιες

ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι

1 κιλό φύλλο

1 κιλό ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι:

3/4 κιλού ζάχαρη

1/2 κιλό νερό

Εκτέλεση

Eτοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας την καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη, τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα, τη βανίλια και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι.

Kόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομματάκια, βάζουμε στο καθένα από μια κουταλίτσα γέμιση και σμίγουμε τις άκρες τους και τις κολλάμε με λίγο νερό καλά και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Tα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20’.

Όταν τα βγάλουμε τα βουτάμε προσεκτικά στο σιρόπι που έχουμε έτοιμο τα αφήνουμε μόνο 2’ και τα βγάζουμε στην πιατέλα.

Tα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.