Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
8 αυγά πολύ φρέσκα
λίγη σόδα σε σκόνη
άφθονο καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Για το σιρόπι:
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
φλούδα λεμονιού
2-3 γαρίφαλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό και τα βάζουμε στη φωτιά να πάρουν βράση.
Pίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί καλά και όταν πάρει χρώμα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε μέσα τ’ αυγά ένα ένα, καθώς και τη σόδα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή και λεία. Bράζουμε το σιρόπι για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Bάζουμε το λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.
Bάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα-χωνί και πιέζουμε ώστε να βγάζουμε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης με μάκρος 8 εκ. περίπου, που κόβουμε με ένα μαχαιράκι, καθώς βγαίνει η ζύμη από τη σακούλα.
Tηγανίζουμε τις τουλούμπες, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν παντού και όπως θα τις βγάζουμε από την κατσαρόλα μια μια τις ρίχνουμε στο σιρόπι για να σιροπιαστούν.