Υλικά
6 μήλα
250 γρ. βούτυρο
2 πακετάκια κρέμα τυριού (400 γρ.)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές
1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές βούτυρο για το ταψί
1 λαδόκολλα
Για το γαρνίρισμα:
κανέλα για πασπάλισμα
σκούρα ζάχαρη
Εκτέλεση
Μια ώρα πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία βγάζουμε το βούτυρο και την κρέμα τυριού από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.
Βάζουμε 2 μήλα στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα άλλα 4 τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κυβάκια σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου αφρατέψει το μίγμα και μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας διαρκώς ώστε να ενσωματωθούν.
Κατόπιν προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα κυβάκια του μήλου.
Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του βουτύρου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μία σπάτουλα ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα αλειμμένη με μαργαρίνη και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μίγμα και δημιουργούμε βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με σκούρα ζάχαρη ή κανέλα και τα βάζουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.