Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) φύλλα κρούστας
1 κιλό χαλβά αμύγδαλου
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
100 γρ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη προαιρετικά
Εκτέλεση
Κόβουμε το χαλβά σε μικρά κομμάτια.
Τον αναμιγνύουμε με τα καρύδια τα δαμάσκηνα και την κανέλα.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα φύλλα.
Τα ξεδιπλώνουμε και τα κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια των φύλλων το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα.
Παίρνουμε ένα φύλλο και αφού λιώσουμε το βούτυρο, με ένα πινέλο το βουτυρώνουμε.
Βάζουμε στη μικρή πλευρά μια κουταλιά από το μίγμα του χαλβά.
Απλώνουμε το μίγμα να καλύψει όλη την πλευρά αφήνοντας ένα εκατοστό στις δύο άκρες.
Διπλώνουμε πάνω στο χαλβά τις δύο μακριές πλευρές και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το φύλλο.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τα ρολάκια από το φούρνο, τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.