Follow us

Γαλατόπιτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη γαλατόπιτα.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

1.500 γρ. γάλα

8 κουτ. σούπας αλεύρι

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

1 νεροπότηρο ζάχαρη

2 κουταλιές κανέλα τριμμένη

2 κουταλιές ζάχαρη

1½ κούπα ζάχαρη καστανή

2 αβγά & 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα

Για το φύλλο

2 κούπες αλεύρι

χυμό από 1 πορτοκάλι

2 κουταλιές λάδι

½ κουταλάκι σόδα

½ κούπα νερό

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.

Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω με προσοχή για να μην κολλήσει το αλεύρι.

Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύσμα.

Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνω. Ανοίγω ένα φύλλο και το απλώνω σε βουτυρωμένο ταψί.

Από πάνω βάζω 1 κουταλιά κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη και από πάνω στρώνω την κρέμα.

Χτυπάω 2 αβγά με 1 φλιτζανάκι γάλα και 1 κουταλιά κανέλα και περιχύνω την κρέμα.

Πασπαλίζω την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και βάζω το ταψί στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει προτού την κόψω.

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.

Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω με προσοχή για να μην κολλήσει το αλεύρι.

Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύσμα.

Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.

Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνω. Ανοίγω ένα φύλλο και το απλώνω σε βουτυρωμένο ταψί.

Από πάνω βάζω 1 κουταλιά κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη και από πάνω στρώνω την κρέμα.

Χτυπάω 2 αβγά με 1 φλιτζανάκι γάλα και 1 κουταλιά κανέλα και περιχύνω την κρέμα.

Πασπαλίζω την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και βάζω το ταψί στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει προτού την κόψω.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.