Υλικά
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κ.σ. μπέικιν
½ κ.γλ. αλάτι
200 γρ. μαρμελάδα (όποια έχω)
2 αβγά
καρύδια ή φουντούκια χοντροκομμένα
λίγη άχνη
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι. Το ανακατεύω με το μπέικιν, το γάλα, τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ζυμώνω όλα τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
Βάζω στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι και ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο, το οποίο κόβω σε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
Βάζω σε κάθε κομμάτι φύλλου ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα, το σκεπάζω με ένα άλλο κομμάτι φύλλου και κλείνω το πιτάκι.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Βάζω στη φωτιά το τηγάνι με το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζω ένα ένα πιτάκι και το τηγανίζω και από τις δύο μεριές.
Βάζω σε μια πιατέλα λίγη άχνη και λίγους ξηρούς καρπούς, από πάνω τοποθετώ τα πιτάκια και τα πασπαλίζω με την υπόλοιπη άχνη και τους ξηρούς καρπούς.
Αν θέλω, βάζω και λίγη κανέλα.