Υλικά
6 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα
6 αβγά
ξύσμα από 1 λεμόνι και από 1 πορτοκάλι (μισό μισό)
200 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C. Βάζω στη φωτιά την κατσαρόλα με το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο το γάλα προσθέτω το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Tα ανακατεύω συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις πήξει η κρέμα, τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει λίγο.
Χτυπάω τα αβγά και τα προσθέτω στην κατσαρόλα, μαζί με το ξύσμα και τα αμύγδαλα.
Ανακατεύω τα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Βουτυρώνω ένα ταψί, βάζω μέσα το μίγμα και το απλώνω καλά.
Ανακατεύω και τις 2 κουταλιές ζάχαρη με την κανέλα και τις απλώνω πάνω από την πίτα μου.
Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω γύρω στα 25 - 30 λεπτά.
Αφήνω την πίτα λίγο να κρυώσει και μετά την κόβω.