Follow us

Η πιο Απλή Γαλατόπιτα

Η συνταγή για την πιο απλή γαλατόπιτα.

ΑΠΛΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

6 φλιτζ. τσαγιού γάλα

1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα

6 αβγά

ξύσμα από 1 λεμόνι και από 1 πορτοκάλι (μισό μισό)

200 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C. Βάζω στη φωτιά την κατσαρόλα με το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο το γάλα προσθέτω το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.

Tα ανακατεύω συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις πήξει η κρέμα, τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει λίγο.

Χτυπάω τα αβγά και τα προσθέτω στην κατσαρόλα, μαζί με το ξύσμα και τα αμύγδαλα.

Ανακατεύω τα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Βουτυρώνω ένα ταψί, βάζω μέσα το μίγμα και το απλώνω καλά.

Ανακατεύω και τις 2 κουταλιές ζάχαρη με την κανέλα και τις απλώνω πάνω από την πίτα μου.

Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω γύρω στα 25 - 30 λεπτά.

Αφήνω την πίτα λίγο να κρυώσει και μετά την κόβω.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.