Υλικά
•1 ποτήρι του νερού λάδι
•2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χοντρό
•1 κουτ. σούπας κανέλα τριμμένη
•1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι
•1 κουτ. σούπας ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι
Για το σιρόπι
•2½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
•4 ποτήρια του νερού νερό
•2 ξυλαράκια κανέλας
•1 πορτοκαλόφλουδα
Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καστανόξανθο χρώμα.
Προσθέτω την τριμμένη κανέλα, το κουκουνάρι και το ξύσμα και ανακατεύω συνέχεια.
Για το σιρόπι έχω βράσει στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και την πορτοκαλόφλουδα.
Ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη.
Βράζω για 2 - 3 λεπτά και μετά έτσι όπως είναι καυτό το σιρόπι το ρίχνω στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, που επίσης είναι καυτό.
Αφού ρίξω στην κατσαρόλα το ζεστό σιρόπι, τη σκεπάζω και την αφήνω πάνω στη φωτιά για 3 - 4 λεπτά ακόμα.
Σβήνω τη φωτιά, βάζω τον χαλβά στη φόρμα και τον αφήνω να κρυώσει.
Tip
Θέλει μεγάλη προσοχή όταν βάζω το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα. Αν δεν νηστεύετε, ο χαλβάς τρώγεται υπέροχα και με λιωμένη σοκολάτα.