Υλικά
•1½ λίτρο γάλα
•1½ ποτήρι νερό
•100 γρ. ρύζι γλασέ
•80 γρ. ζάχαρη
•1 κουτ. σούπας μαστίχα κοπανισμένη
•2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
•πολύ λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
•κανέλα (αν θέλω)
•ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Πλένω το ρύζι και το στραγγίζω.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το ρύζι και το ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει.
Μόλις πιει σχεδόν όλο το νερό, το δοκιμάζω για να δω αν έχει βράσει και, αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμα νερό.
Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνω στην κατσαρόλα το γάλα (κρατάω μισό ποτηράκι του κρασιού), το ανακατεύω συνέχεια σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω το αλάτι και συνεχίζω να ανακατεύω.
Μόλις το ρύζι πιει το γάλα και είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτω τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το κορν φλάουρ, το οποίο έχω ανακατέψει με το γάλα που κράτησα.
Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά μέχρι να πήξουν.
Σβήνω τη φωτιά και βάζω το ρυζόγαλο σε μπολάκια.
Σε κάθε μπολάκι βάζω ξύσμα πορτοκαλιού και, αν θέλω, κανέλα.
Τα βάζω στο ψυγείο να παγώσουν.