Υλικά
•250 γρ. βούτυρο λιωμένο
•500 γρ. αλεύρι
•1½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
•6 αβγά
•1 φλιτζάνι χυμό από μανταρίνι
•1 φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια, που τα κάνω σκόνη στο μούλτι
•1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
•½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
•ξύσμα από 2 μανταρίνια
•1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
•250 γρ. σοκολάτα λευκή
•50 γρ. βούτυρο
•100 γρ. κρέμα γάλακτος
•100 γρ. ζάχαρη άχνη
•λίγη λευκή σοκολάτα τριμμένη στον τρίφτη
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C. Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Χτυπάω το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και το προσθέτω στους κρόκους.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτω σιγά σιγά στο μίγμα με τους κρόκους, χτυπώντας συνέχεια να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτω το αλάτι, το ποτό, τον χυμό, τα φουντούκια και το ξύσμα. Τα χτυπάω όλα πολύ καλά.
Χτυπάω τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτω στο μίγμα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ να πάει παντού.
Βουτυρώνω μια φόρμα και αδειάζω σε αυτήν όλο το μίγμα. Βάζω τη φόρμα στον φούρνο για 50 με 60 λεπτά.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το καλύπτω με το γλάσο.
Για το γλάσο: Σε χαμηλή φωτιά βάζω την κρέμα γάλακτος και την αφήνω να ζεσταθεί.
Προσθέτω και το βούτυρο.
Σε μια λεκάνη κόβω σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα.
Την περιχύνω με τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφού λιώσει, προσθέτω και την άχνη, ανακατεύοντας συνέχεια.
Αφού καλύψω με το γλάσο το κέικ, το πασπαλίζω με την τριμμένη σοκολάτα.