Υλικά
•1 ποτήρι βούτυρο
•1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
•4 αυγά
•200 γρ.γιαούρτι
•2 ποτήρια ψιλό σιμιγδάλι
•100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
•1 φλ. του καφέ κονιάκ
•1 κουταλάκι σόδα
•ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
•1 1/2 ποτήρι νερό
•2 ποτήρια ζάχαρη
•1 κουταλιά χυμός
•λεμόνι
•1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Χτυπάμε βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και σόδα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, το γιαούρτι, το κονιάκ και το ξύσμα.
Χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5’ και με αυτό περιχύνουμε το κρύο γλυκό.
Χτυπάμε βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και σόδα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, το γιαούρτι, το κονιάκ και το ξύσμα.
Χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5’ και με αυτό περιχύνουμε το κρύο γλυκό.