Υλικά
•200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
•400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•250 γρ. λιωμένο βούτυρο
•250 γρ. ζάχαρη
•6 αβγά
•1 κεσεδάκι γιαούρτι
•1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
•ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
•100 γρ. σοκολάτα τριμμένη
•100 γρ. Φουντούκια ψιλοκομμένα
•1 σφηνάκι ποτό (ό,τι έχω)
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύω τα 2 αλεύρια με το μπέικιν πάουντερ.
Βάζω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω πολύ καλά.
Προσθέτω τα αβγά, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη σοκολάτα, τα φουντούκια, το ποτό και σιγά σιγά το αλεύρι, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα στο μίξερ.
Όταν έχουν χτυπηθεί πολύ καλά όλα τα υλικά, τα μεταφέρω σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνω στον φούρνο το γλυκό γύρω στα 50 - 55 λεπτά.
Το δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα μήπως θέλει λίγο ψήσιμο ακόμα (γύρω στα 5 λεπτά ίσως).
Το βγάζω από τον φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα.
Αν θέλω, όταν κρυώσει καλά, το πασπαλίζω με λίγη άχνη.