Υλικά
Για το κέικ
½ φλιτζ. καλαμποκέλαιο
½ φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. ζάχαρη
2 αβγά
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
3 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
λίγο λάδι για τη φόρμα
Για την κρέμα
1 φλιτζ. γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 αβγό
Εκτέλεση
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα, στη συνέχεια το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Χωρίς μίξερ, με κουτάλι, ενώνουμε τα μήλα στο μίγμα.
Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα του κέικ. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα.
Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Tip
Προαιρετικά, όταν κρυώσει το κέικ, το πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.