Υλικά
1 φλιτζ. ελαιόλαδο με απαλή γεύση
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αβγά
1 στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.γλ. μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
άχνη για το στόλισμα
λάδι & αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 7', μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το ξύσμα, το μπέικιν και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μίγμα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα Νο16-18 και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Μόλις κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το αχνίζουμε.
Tip
Αν μας ενοχλεί η γεύση του ελαιόλαδου στα γλυκά και θέλουμε ένα πιο ουδέτερο αποτέλεσμα, βάζουμε σπορέλαιο. Με ξύσμα λεμονιού τού αλλάζουμε άρωμα!